Зеленський — про перемирʼя на Донбасі: Гарантувати нічого не можу,

Зеленський — про перемирʼя на Донбасі: Гарантувати нічого не можу, "тримаємо кулаки"

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує, що дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню залежить не тільки від України, інакше можна було б переходити до наступного етапу завершення війни.

На цьому глава держави наголосив під час спілкування із журналістами у Часовому Яру на Донеччині, яке транслював Офіс Президента у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

“У житті можливо все, ми боремося за те, щоб цей режим (тиші - ред) не порушувався. Але все може бути. Це життя, ви всі це розумієте. Якби це залежало тільки від нашої сторони, я впевнений, що це був би зараз принциповий режим тиші і ми б перейшли до наступних кроків та до наступних етапів закінчення війни”, - наголосив Зеленський.

За його словами, питання щодо порушення режиму тиші нині є складним, адже там є багато проблем.

"Ми хочемо витримати цей режим тиші, щоб кожного дня не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо”, - підкреслив глава держави.

Читайте також: Член делегації в ТКГ після зустрічі з Кравчуком: Революції щодо Мінська не намічається

Зеленський запевнив, що українська сторона робить усе можливе заради завершення війні, але гарантувати він нічого не може.

“На зустрічах у Мінському форматі, так і на зустрічі в режимі відеоконференцій засідання Тристоронньої контактної групи ми будемо тримати кулаки”, - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, з 27 липня на Донбасі встановлюється режим повного і всеосяжного припинення вогню. Проте окупанти порушують його. Вже 28 липня вони здійснили постріл з підствольного гранатомета в районі населеного пункту Шуми, а 29 липня один постріл з підствольного гранатомета поблизу Новолуганського, 30 липня двічі порушили режим припинення вогню. Постріли вони здійснюють майже щодня. Так, 5 серпня збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-