У Станиці відкриють пункт ПЛР-тестування

У Станиці відкриють пункт ПЛР-тестування

Коронавірус
Укрінформ
У Станиці Луганській має запрацювати мобільний пункт, де можна буде добровільно здати матеріал для проходження ПЛР-тестування.

Про це заявив голова Луганської обладержадміністрації Сергій Гайдай у четвер на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Луганської ОДА.

«У разі отримання негативного тесту, це дозволить не перебувати на самоізоляції людям, які прибувають через контрольний пункт в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій», – наголосив Гайдай.

Заступник директора Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимир Жданов доповів про основні показники стосовно запровадження або послаблення карантинних заходів в області: інцидентність на 100 000 населення (9 випадків за 7 днів) – 1,36; заповненість ліжок хворими – 4,24; середня кількість тестувань – 56,47; коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 0,8 %.

Читайте також: З 1 серпня можуть не проходити самоізоляцію ті, хто в’їжджає з Криму і Донбасу

Зазначається, що дослідження методом ПЛР проводять вірусологічна лабораторія вищеназваного центру та ТОВ «КДЛ «Фармбіотест». Дослідження методом ІФА – 9 лабораторій області. Серед них чотири приватні, а також клінічні лабораторії, розташовані у Біловодському, Сватівському, Старобільському, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-