Суди винесли вироки понад 100 організаторам антидержавного

Суди винесли вироки понад 100 організаторам антидержавного "референдуму" 2014 року на Луганщині

Укрінформ
Служба безпеки України продовжує документувати осіб, причетних до організації у Луганській області антидержавного «референдуму» у 2014 році. Понад 100 із них уже засуджено.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Понад 100 осіб, причетних до організації у Луганській області антидержавного «референдуму» у 2014 році, уже засуджено до різних термінів позбавлення волі. Ще понад 50 матеріалів проваджень знаходяться на розгляді у судах", - йдеться у повідомленні.

За останні пів року співробітники спецслужби затримали на Луганщині п’ятьох зловмисників, які перебували у розшуку. Серед них учасники незаконних збройних формувань, фігуранти, які причетні до їх фінансування, а також організатори так званого «референдуму».

Читайте також: Москва намагалася вплинути на референдум щодо незалежності Шотландії 2014 року

Так, СБУ затримала на підконтрольній українській владі території мешканку Попасної, яка 6 років переховувалась від правосуддя на території РФ. Зловмисниця була оголошена у розшук за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, у 2014 році вона, перебуваючи у складі так званої «виборчої комісії ЛНР», брала активну участь в організації незаконного «референдуму» у місті. Затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід.

Тривають слідчі дії.

Заходи із розшуку і затримання зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

Робота СБУ щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності проти основ національної безпеки України, триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-