Окупанти обстрілюють дрони ОБСЄ на Донбасі

Окупанти обстрілюють дрони ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Російські окупанти на Донбасі зривають заплановані спостережні польоти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та обстрілюють безпілотники місії.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.

"З метою приховування озброєння та військової техніки російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти місії шляхом обстрілів зі стрілецької зброї безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в штабі, окупаційні війська навмисно перешкоджають виконанню спостерігачами ОБСЄ мандату місії та систематично відмовляють патрулям міжнародної організації у доступі до непідконтрольних урядові України територій.

"З початку поточного тижня патруль СММ ОБСЄ, зафіксував на непідконтрольній урядові України території, у місті Донецьк, дві самохідні гаубиці 2С19 «Мста-С», дві буксирувані гаубиці Д-30 «Жаба», дві протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра», що рухались в західному напрямку до лінії зіткнення", - повідомили у штабі ООС.

Крім того, в цей же період поблизу селища Криничне було виявлено дві буксирувані гаубиці 2А65 "Мста-Б", а на полігоні поблизу селища Новоселівка Донецької області БПЛА зафіксував розміщення окупантами 16 бойових броньованих машин БМП-1.

"Мета російських найманців очевидна – зірвати заплановані польоти і приховати озброєння та військову техніку, яка розміщена в безпосередній близькості до лінії зіткнення", - наголосили у штабі.

Читайте також: InformNapalm визначив місце на Донбасі, де колона техніки з РФ перетинає кордон України

Так, на непідконтрольних урядові України територіях, а саме: над ділянкою розведення в районі селища Петрівське, а також поблизу міста Ясинувата та селища Каштанове спостерігачі чули постріли й черги зі стрілецької зброї по БПЛА. Представники СММ були вимушені припинити спостережні польоти та залишити ці райони.

Читайте також: Місія ОБСЄ на Донбасі використає додаткові €10 мільйонів на безпілотники - Цимбалюк

Водночас окупанти систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, посилаючись на розповсюдження COVID-19 або на необґрунтовані накази їхніх командирів. З початку 2020 року зафіксовано вже понад 485 таких випадків, підкреслюється в повідомленні.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-