Контррозвідка СБУ затримала бойовика

Контррозвідка СБУ затримала бойовика "ДНР"

Фото
Укрінформ
Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Харківщині учасника терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Донецька є бойовиком так званого "1 АК ДНР", входить до танкового екіпажу терористів. Він нелегально приїхав на Харківщину для відвідання родичів", - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, бойовика затримали, коли він намагався повернутися з підконтрольної українській владі території до незаконного збройного формування через кордон з РФ. Під час огляду речей зловмисника правоохоронці вилучили військовий квиток так званого "міністерства оборони ДНР" з позначками про проходження служби та закріплену зброю, а також посвідчення члена фейкового "громадського руху Донецької республіки". У ноутбуку і телефоні бойовика також виявлено фото- та відеоматеріали із доказами проходження служби в танковому підрозділі терористів та застосування ним зброї.

Читайте також: Інформаторку "ЛНР" посадили в Україні на п'ять років - СБУ

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-