Кораблі ВМС України провели маневри за стандартами НАТО

Кораблі ВМС України провели маневри за стандартами НАТО

Укрінформ
В акваторії Чорного моря кораблі та катери Військово-морських сил України відпрацювали тактичне маневрування за стандартами НАТО.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"На переході морем особовий склад відпрацював низку корабельних навчально-бойових вправ, серед яких, зокрема, протиповітряна оборона, протимінні дії у визначених морських районах, радіоелектронна боротьба, патрулювання визначеного району моря, тренування зі зв’язку тощо. Метою заходу було підвищення морського вишколу корабельно-катерного складу під час бойової підготовки національного флоту", - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, основна увага приділялась доведенню до автоматизму дій корабельних та катерних розрахунків щодо спільного виконання завдань в морі з кораблями Північноатлантичного альянсу. Подібні навчальні заходи сприяють досягненню високих показників сумісності з флотами держав-членів НАТО.

Читайте також: Українських військових за стандартами НАТО тренують чотири іноземні місії

«Військово-морські сили вже тривалий час використовують стандарти НАТО в багатьох напрямках своєї діяльності. Корабельно-катерний склад використовує стандарти Організації Північноатлантичного договору під час виконання завдань в морі та спільних навчань з кораблями країн-партнерів на постійній основі», - додали у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-