Окупанти зривали

Окупанти зривали "тишу" біля п'яти населених пунктів, травмовані троє бійців ЗСУ

Укрінформ
Російські збройні формування від початку поточної доби шість разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі, троє бійців отримали бойові травми.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"Сьогодні збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - йдеться у повідомленні.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські окупаційні війська та їхні найманці з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали українські позиції неподалік Широкиного та Пищевика. По околицях Богданівки загарбники вели вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для припинення злочинної діяльності підрозділи Об’єднаних сил давали противнику результативну та вмотивовану відповідь. Втрати ворога уточнюються.

Крім того, два обстріли зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Тут по захисниках Оріхового збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові травмування, зазначили у штабі ООС.

Читайте також: Санкції проти РФ тісно пов’язані з повною імплементацією "Мінська" - речник ЄС

"Українські захисники для припинення ворожих дій надали жорстку відповідь. Відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності", - наголосили у штабі.

Там запевнили, що ситуація у зоні ООС надійно контролюється Об’єднаними силами.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-