ОБСЄ зафіксувала 48 одиниць озброєння та техніки за межами місць зберігання

ОБСЄ зафіксувала 48 одиниць озброєння та техніки за межами місць зберігання

Укрінформ
Збройні формування РФ продовжують розміщувати військову техніку як з порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання озброєння.

Зокрема, СММ ОБСЄ зафіксувала загалом 48 випадків таких порушень.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

“У щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 лютого 2020 року оприлюднена інформація, що 27 лютого в непідконтрольних урядові України районах Луганської області БПЛА малого радіуса дії зафіксував 16 одиниць озброєння, розміщених з порушенням ліній відведення, а також 32 одиниці озброєння за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на навчальному полігоні поблизу населеного пункту Шимшинівка зафіксовано 5 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) та 1 протитанкову гармату (МТ-12 «Рапіра», 100 мм), а на навчальному полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка 6 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм) та 4 протитанкових гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм). Зазначене озброєння було розміщено з порушенням ліній відведення.

Читайте також: Бойовики на Донбасі не мають права носити пов’язки СЦКК - Євросоюз

Крім того, на зазначених вище полігонах було зафіксовано 30 танків (Т-64 – 18 од., Т-72 – 3 од., Т-72Б – 9 од.) та 2 буксируваних міномети (ПМ-38, 120 мм), що були розміщені за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Українська сторона СЦКК вкотре зазначила, що своїми діями збройні формування Російської Федерації вкотре створюють небезпеку для цивільного населення та демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-