За стрільбами ВМС України в Азовському морі стежили катери ФСБ

За стрільбами ВМС України в Азовському морі стежили катери ФСБ

Фото
Укрінформ
В Азовському морі катери ВМС і Морської охорони Державної прикордонної служби України відпрацювали спільний вихід у море та навчальні артилерійські стрільби.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“Малі броньовані артилерійські катери «Кременчук» та «Лубни» спільно з кораблем спеціального забезпечення «Онікс» зі складу Морської охорони Державної прикордонної служби України відпрацювали спільний вихід у море та навчальні артилерійські стрільби”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «Кременчук» та «Лубни» — це бронекатери типу «Гюрза-М», нові судна, спущені на воду лише восени 2018 року. Екіпажі катерів виконали завдання на «відмінно», уразивши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм усі цілі. Відстань до мішеней становила близько 1 кілометра, і попри чималі хвилі цілі було уражено.

В пресслужбі також повідомляють, що поблизу стрільб перебували судна країни-агресора.

“Катери ФСБ РФ до українських бронекатерів не наближалися, проте вийшли на зв’язок, запросивши наші координати та попередивши про «особливий статус проходження Керченської протоки» та необхідність попередження про наміри щодо здійснення цього”, - повідомляють в Міноборони.

Читайте також: На навчаннях в США відпрацьовували дії у разі ядерного удару Росії по Європі

Катерна група ВМС із кораблем Держприкордонслужби України продовжили виконувати завдання навчань і невдовзі відпрацювали, крім денних, і нічні стрільби. Цілі було уражено і вночі, після чого кораблі повернулися до порту.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-