Україна проти розведення сил по всій лінії зіткнення - Загороднюк

Україна проти розведення сил по всій лінії зіткнення - Загороднюк

Укрінформ
Розведення сил по всій лінії зіткнення на Донбасі суперечить Мінським домовленостям, переконаний міністр оборони Андрій Загороднюк.

Про це Загороднюк повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ми дуже серйозно досліджували це питання і в Міноборони, у Генштабі, в інших силових відомствах, на засіданнях РНБО. Головним було те, що це, по-перше, суперечить Мінським угодам. Мінські угоди кажуть, що іноземні військові формування мають залишити Україну, а незаконні військові формування мають роззброїтися та розформуватися. Звичайно, що якщо старі угоди замінюються новими, то нові мають більше пріоритету, а нові могли б казати про розведення. Тому ми фактично ускладнили би будь-які намагання реалізувати Мінські угоди в цій частині", – розповів очільник Міноборони.

До того ж, за його словами, розведення жодним чином не змінює безпекову ситуацію.

"Якщо є політична воля у тієї сторони до ескалації конфлікту, два кілометри особливої різниці не зроблять. Це не є проблема для снайперів, для диверсійно-розвідувальних груп", – зазначив Загороднюк.

Читайте також: Загороднюк повідомляє про підготовку трьох нових точок для розведення військ

Як повідомлялося, Європейський Союз занепокоєний присутністю керованих Росією збройних формувань на ділянках розведення на Донбасі, включаючи бойовиків з нарукавними пов'язками з написом "СЦКК".

Відповідна заява ЄС була виголошена під час засідання Постійної ради ОБСЄ 6 лютого у Відні.

У зв'язку з цим Євросоюз закликав Росію "використати свій великий вплив, який вона має на підтримувані нею збройні формування, з метою забезпечення  повного виконання зобов'язань, узгоджених під час "нормандського" саміту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-