В Одесі узгодили план проведення навчань Sea Breeze-2020

В Одесі узгодили план проведення навчань Sea Breeze-2020

Укрінформ
В Одесі завершила роботу конференція з планування українсько-американського навчання Sea Breeze-2020, в якій взяли участь представники 17 держав-членів НАТО та країн-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру".

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, 7 лютого, в Одесі завершено головну конференцію з планування українсько-американського навчання Sea Breeze-2020. Метою заходу було узгодження основних питань сценарію, розробка деталізованого плану проведення, уточнення складу учасників, місць проведення навчання, розрахунок логістичних потреб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цьогорічне навчання буде рекордним за кількістю потенційних учасників, і становитиме близько 20 країн. На даному етапі, окрім постійних учасників, як спостерігачі вперше долучилися представники Японії та Південної Кореї, що може свідчити про значне збільшення інтересу до навчання у світі серед союзників НАТО, підкреслили в пресслужбі.

"Мета конференції досягнута: складено попередній план навчання, уточнено склад учасників та потреби у логістичному забезпеченні. Повний склад учасників буде затверджено під час проведення кінцевої конференції, яка має відбутися у квітні цього року", - сказав керівник навчання з української сторони капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Як повідомлялося, Sea Breeze є одним з найбільших міжнародних навчань в Україні й проходитиме вже вдвадцяте. Тренувальні заходи охоплюють різноманітні сфери військової кооперації та включають взаємодію на суходолі, воді та у повітрі.

Головна конференція з планування навчання Sea Breeze-2020 розпочалась в Одесі 4 лютого. Цього року в міжнародному морському навчанні уперше братимуть участь Японія та Південна Корея.

Читайте також: До навчань Sea Breeze в Україні вперше приєднається Японія

У навчанні Sea Breeze-2019, які проходили на території України в першій частині липня, взяли участь представники США, Великої Британії, Румунії, Молдови, Грузії та ще восьми країн. У маневрах, які проводились як на морі, так і на суші, були залучені 32 кораблі і понад 3 тисячі військових. Військові відпрацювали взаємодію, рятувальні операції, бойові та логістичні завдання.

Фото: U.S. Marine Corps/Staff Sgt. Marcin Platek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-