ОРЛО наполягає на одночасному відкритті пунктів пропуску у Щасті та Золотому — ОБСЄ

ОРЛО наполягає на одночасному відкритті пунктів пропуску у Щасті та Золотому — ОБСЄ

Укрінформ
В ОРЛО наполягають на одночасному відкритті КПВВ у населених пунктах Щастя та Золоте, натомість для України відкриття КПВВ у Щасті є неприйнятним.

Про це заявив під час конференції "ОБСЄ в Україні в 2019 році" у Києві координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи посол Тоні Фріш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для України наразі зрозуміло, що відкриття КПВВ поблизу Щастя - не спосіб роботи, що це не погоджений шлях вперед. З іншого боку, ОРЛО, звичайно, підтримує це. Що стосується відкриття КПВВ у Золотому: без одночасного відкриття у Щасті - це не спосіб так діяти. Ось така думка ОРЛО", - заявив Фріш.

Він підкреслив, що наразі "є дві суперечливі і несумісні позиції".

Читайте також: Червоний Хрест не має повного доступу до ув'язнених на Донбасі — Фріш

Фріш також додав, що досягнення спільного розуміння не завжди можливе за рахунок роботи ОБСЄ, а тому "потрібна воля та бажання самих сторін".

Як повідомляв Укрінформ, Українська сторона у Тристоронній контактній групі в Мінську запропонувала для другого етапу розведення сил і засобів на Донбасі три точки: контрольний пункт в’їзду та виїзду «Гнутове», залізничний міст в Станиці Луганській і Новоселівку Другу (в районі Авдіївки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-