У лавах ЗСУ цьогоріч проведуть рейтингову оцінку командирів

У лавах ЗСУ цьогоріч проведуть рейтингову оцінку командирів

Укрінформ
У 2020 році в ЗСУ проведуть трирівневу оцінку командирів, яка включатиме зокрема оцінку підлеглими.

Про це перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗС України полковник Володимир Яцентюк розповів АрміяInform.

"Нині в Головному управлінні морально-психологічного забезпечення розпочато роботу над методикою рейтингової системи оцінки персоналу. Це буде трирівнева система, яка включатиме оцінку діяльності офіцера керівником, підлеглими, і ми пропонуємо, щоб офіцер сам себе оцінив", - наголосив він.

Читайте також: ЗСУ наступного року підготують близько восьми тисяч сержантів

За словами полковника, це дасть змогу визначити ефективних офіцерів-лідерів, яких можна насамперед просувати по службі, звернути увагу на перспективних "тяглових конячок", на яких тримається колектив, і, нарешті, вирішити, як позбавитися "баласту", що не дає рухатись вперед.

"Об’єктивність такої методики очевидна. Приміром, якщо керівник частини або підрозділу оцінює себе позитивно, підлеглі, як кажуть, горою за свого командира, а вище керівництво оцінює його незадовільно, то про що це говорить? Це означає, що існує конфлікт і треба вести предметну розмову з вищим керівником, і з’ясовувати причини "нелюбові", - додав Яцентюк.

Читайте також: ЗСУ до кінця 2020 року матиме керівництво “за стандартами НАТО” - Загороднюк

Методику, яку розробляють, у форматі експерименту запровадять уже цього року.

Як раніше повідомляло агентство, у 2020 році Збройні Сили України буде укомплектовано навчальними тренажерами на 60% - проти нинішніх 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-