Окупанти на Донбасі не пускають Червоний Хрест до заручників — Оліфер

Окупанти на Донбасі не пускають Червоний Хрест до заручників — Оліфер

Укрінформ
Україна виконала всі взяті на себе зобов'язання, які були умовою зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" 9 грудня.

Про це за результатами засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі зазначила у Facebook прессекретарка представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер

"Напередодні зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки, запланованої на 9 грудня, українська сторона виконала взяті на себе зобов'язання, виконання яких перебувало на особистому контролі Президента України Володимира Зеленського", - зазначила Оліфер.

Вона уточнила, що, зокрема, йдеться про розведення сил та засобів на ділянках в районі н.п. Золоте, Петрівське, Станиця Луганська, зведення мосту біля КПВВ у Станиці Луганській, вирішення питання водопостачання в Луганській області.

Водночас Оліфер констатувала, що натомість з боку ОРДЛО немає допуску представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб, не надано безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї непідконтрольної Україні території Донбасу, включно із ділянкою українсько-російського кордону, а також не створено умов для роботи КПВВ Золоте.

"Особливо гострою лишається проблема звільнення утримуваних осіб", - акцентувала прессекретарка представника України у ТКГ.

Читайте також: Україна виконала всі умови, щоб "нормандський саміт" відбувся - глава РНБО

Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада у столиці Білорусі Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ).

На засіданні ТКГ наприкінці жовтня Україна у Мінську обстоювала позицію, що врегулювання політичних питань щодо Донбасу можливе лише після повного виконання безпекового блоку Мінських домовленостей включно з відновленням українського контролю над східним кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-