Біля Петрівського у неділю стріляли - СММ ОБСЄ

Біля Петрівського у неділю стріляли - СММ ОБСЄ

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували у неділю, 10 листопада, постріли зі стрілецької зброї у межах ділянки розведення сил та засобів у Петрівському та Богданівці.

Про це повідомляється в опублікованому у понеділок звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"10 листопада, перебуваючи на західному краї Петрівського та в Богданівці, спостерігачі чули 12 пострілів зі стрілецької зброї на відстані відповідно 1 км на південно-південний захід і 2–3 км на південний схід (усі, за оцінкою, у межах ділянки розведення). Здійснюючи моніторинг орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, члени патруля СММ чули 10 пострілів зі стрілецької зброї за 1–2 км на південний захід (визначити, на ділянці розведення чи поза нею, не вдалося)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Голова місії ОБСЄ привітав початок розведення військ у Петрівському

Крім того, спостерігачі також чули три вибухи невизначеного походження та один постріл зі стрілецької зброї - за їхніми оцінками, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю.

Як зазначається, постріли біля краю ділянки розведення лунали й 9 листопада: "Здійснюючи моніторинг приблизно за 500 м на північний захід від Петрівського, спостерігачі чули 20 вибухів невизначеного походження та 1 чергу з великокаліберного кулемета — усе орієнтовно за 6–8 км на північний захід (за оцінкою, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)".

Читайте також: “Вояж” депутата Держдуми у Золоте: Україна закликала місію ОБСЄ надати пояснення

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада о 12.00 у районі населених пунктів Богданівка і Петрівське українські військові та російсько-окупаційні війська після запуску сигнальних ракет почали процес розведення сил та засобів.

11 листопада завершилося практичне розведення особового складу, озброєння та військової техніки. СММ ОБСЄ проводить верифікацію проведених заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-