Зеленський відвідав офіс місії ОБСЄ — говорили про розведення військ

Зеленський відвідав офіс місії ОБСЄ — говорили про розведення військ

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відвідав офіс СММ ОБСЄ в Україні, де зустрівся з головою місії Яшаром Халітом Чевіком.

Сторони обговорювали безпекову ситуацію на Донбасі та ситуацію щодо розведення сил.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Попри складну ситуацію, ми здійснили розведення поблизу Золотого. Зробили все в терміни й безпечно. За це ми вдячні всім: і військовим, і ОБСЄ, і всім, хто допомагав», – наголосив Президент України.

Голова місії ОБСЄ розповів про роботу СММ і відзначив позитивні зрушення щодо процесу розведення сил і засобів на лінії розмежування, починаючи з червня цього року. Так, наразі біля населеного пункту Золоте-4 триває демонтаж фортифікаційних споруд.

Також Яшар Халіт Чевік засвідчив відновлення процесу розведення у районі Богданівки (Петрівське), яке має розпочатися 9 листопада о 12:00.

Зеленський зауважив, що особисто відвідує місця, де планується розведення сил і засобів, щоб оглянути умови життя місцевих мешканців та почути їхнє ставлення до розведення.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському перенесли на суботу — ОБСЄ

«Ми були у Станиці Луганській. Вже до кінця листопада там закінчать міст. Потім були в Золотому. Ми бачимо, що майже всі чекають розведення і радіють, що воно заплановане», – зазначив він.

Також Президент України наголосив, що наразі у Золотому державна влада вже вирішує проблеми інфраструктури, доступу швидкої медичної допомоги та лікарів до місцевих мешканців.

Сторони обговорили можливість допуску Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до складних районів на непідконтрольній українській владі території Донбасу та прикордонних зон України та Росії.

Голова СММ ОБСЄ також повідомив про зменшення кількості жертв після оголошення чергового перемир’я у липні цього року. За словами Яшара Халіта Чевіка, це є свідченням того, що за відсутності активних бойових дій цивільне населення не зазнає втрат.

У рамках візиту до офісу СММ ОБСЄ Президент України ознайомився з роботою Технічного моніторингового центру, у якому дистанційно проводиться цілодобове спостереження за безпековою ситуацією на лінії розмежування в зоні проведення ООС.

Фото пресслужби Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-