Президент подякував інженерним військам за героїзм та вірність Україні

Президент подякував інженерним військам за героїзм та вірність Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував особовому складу інженерних військ за героїзм та вірність народові України.

Про це йдеться у вітанні глави держави воїнам та ветеранам інженерних військ з нагоди їх професійного свята, повідомляє сайт Президента.

"Завдяки вашій роботі збережено життя багатьох українських воїнів та цивільних громадян. Щоденно перебуваючи на межі ризику, ви самовіддано розміновуєте тисячі квадратних кілометрів української землі, проводите фортифікаційне обладнання бойових позицій, створюєте надійні смуги інженерних загороджень ", - зазначив Президент.

Він додав, що на сьогодні цей потужний рід військ спроможний якісно виконувати завдання інженерного забезпечення в усіх видах бою.

Читайте також: Зеленський попросив артилеристів "тримати порох сухим"

Також Глава держави підкреслив важливість допомоги інженерних військ місцевому населенню українського Донбасу у відновленні інфраструктури міст і сіл .

Президент подякував воїнам за героїзм та вірність народові України і побажав їм міцного здоров’я, благополуччя та незламної віри у нашу перемогу.

Зі святом воїнів інженерних та ракетних військ і артилерії привітало також Міністерство оборони, інформує пресслужба Міноборони

"Вітаю з професійним святом воїнів ракетних військ і артилерії України. Вас недарма називають «богами війни», адже на вашу вогневу підтримку чекають у найскладніших бойових ситуаціях", - зазначив міністр оборони Андрій Загороднюк.

Читайте також: Росія не має права змушувати жителів Криму служити у своїй армії — Human Right

Також він подякував воїнам інженерних військ за віддану службу та за щоденний подвиг, що заслуговує на визнання й повагу.

"Саме ви допомагаєте швидко обладнати оборонні позиції і убезпечуєте зайняті рубежі від підходу диверсійних груп супротивника. І саме ви, коли бої вже позаду, залишаєтеся, аби повернути територію, що була полем бою, до мирного життя, звільнити її від вибухонебезпечних предметів", - зазначив Загороднюк.

У свою чергу головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак висловив подяку особовому складу та ветеранам інженерних військ за самовіддане служіння українському народові та високу громадянську позицію.

Він також зазначив, що завдяки мужності і героїзму воїнів-артилеристів було забезпечено проведення важливих бойових операцій з оборони й визволення населених пунктів Донбасу.

День інженерних військ встановлено в Україні згідно з указом Президента України «Про День інженерних військ» від 27 жовтня 1999 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-