ОБСЄ: біля обхідного мосту в Станиці з'явилися бойовики з пов'язками СЦКК

ОБСЄ: біля обхідного мосту в Станиці з'явилися бойовики з пов'язками СЦКК

Звіт
Укрінформ
Патруль СММ ОБСЄ 19 жовтня вперше зафіксував бойовиків російських окупаційних сил з пов'язками з написом "СЦКК" при вході на тимчасовий обхідний пішохідний міст на ділянці розведення в районі Станиці Луганської.

Про це повідомляється в опублікованому у понеділок щоденному звіті СММ ОБСЄ, передає власний кореспондент Укрінформу.

"19 жовтня на ділянці розведення в районі н. п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Луганська) команда СММ вперше побачила 3 членів збройних формувань (з нарукавними пов'язками з написом "СЦКК") на вході до тимчасового обхідного пішохідного моста", - йдеться у звіті.

Наступного дня, 20 жовтня, спостерігачі  ОБСЄ "знову бачили членів збройних формувань (з нарукавними пов'язками з написом "СЦКК") на вході до тимчасового обхідного пішохідного моста, а також між південним краєм зруйнованої секції моста і блокпостом збройних формувань".

Читайте також: Сайдік вражений темпами ремонту мосту в Станиці Луганській

Як повідомлялося,  у грудні 2017 року офіцери збройних сил Російської Федерації були виведені зі складу Спільного центру контролю та координації, після чого вони залишили Україну.

Інформації про повернення цих російських офіцерів, які перебували на Донбасі офіційно, не було. Відтоді діяла лише українська сторона СЦКК.

Читайте також: ОБСЄ виявила на окупованій Луганщині 36 танків та майже 100 БМП

Українська делегація в ОБСЄ неодноразово заявляла, що поява чоловіків у військовій формі з пов'язками з написами "СЦКК", зафіксована місією ОБСЄ на непідконтрольній території біля Станиці Луганської, є грубою спробою легітимізувати російську військову присутність у зоні розмежування.

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-