В ОБСЄ з'ясували деталі

В ОБСЄ з'ясували деталі "перепису населення" на окупованому Донбасі

Звіт
Укрінформ
У непідконтрольних урядові України районах Донецької та Луганської областей проводиться "перепис населення".

Про це повідомляється в оприлюдненому 15 жовтня щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"14 жовтня 12 осіб з непідконтрольних урядові районів Донецької області сказали спостерігачам, що взяли участь у переписі населення. У центрі перепису населення, розташованому в навчальному закладі в Горлівці, три жінки та два чоловіки, які проводили перепис, повідомили місії, що люди, які збирають дані для нього, пройшли навчання, і що їм видавалися буклети з інструкціями", - йдеться у звіті.

Поруч з іншим таким "центром" у Горлівці чотири жінки повідомили спостерігачам, що "перепис населення" був добре проанонсований у ЗМІ. За їхніми словами, місцеві мешканці отримували відповідні SMS-повідомлення.

Читайте також: Окупанти почали "перепис населення" на Донбасі - розвідка

"Того ж дня в н. п. Голубівка (кол. Кіровськ; непідконтрольний урядові, 51 км на захід від Луганська) і н. п. Лозівський (непідконтрольний урядові, 32 км на захід від Луганська) двоє жителів (чоловіки у віці 35 та 75 років) розповіли, що особи, які проводять перепис населення, відвідали їхні місця проживання та не вимагали жодних документів з метою збору даних для перепису", - повідомили у місії ОБСЄ.

Як повідомлялося, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях з 1 жовтня російські окупаційні адміністрації розпочали так званий “перепис населення”. За даними розвідки, йому підлягають всі особи, які були прописані до 2014 року на нині тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-