Ердоган погрожує Європі мільйонами сирійських біженців

Ердоган погрожує Європі мільйонами сирійських біженців

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив, що може відправити мільйони сирійських біженців до країн Європи, якщо ЄС кваліфікує операцію турецьких військових у Сирії як вторгнення. Про це повідомляє Independent.

"Ми відкриємо браму та відправимо 3,6 мільйона біженців до вас", - заявив Ердоган під час промови перед депутатами своєї партії у четвер.

Як зазначається, турецький президент був розлючений заявою, оприлюдненою напередодні лідерами ЄС, в якій ті закликали Туреччину припинити односторонні військові дії проти сирійських демократичних сил, керованих курдами на півночі Сирії.

ЄС також засудив план Анкари створити так звану "безпечну зону" на території, яку планує взяти під контроль Анкара, заявивши, що насильницьке переселення сирійських біженців не буде відповідати міжнародним критеріям повернення біженців, встановленим ООН.

Читайте також: Ердоган заявив про ліквідацію "109 терористів" у Сирії

Як повідомлялося, Туреччина 9 жовтня почала наступ на територію, яка утримується курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини. Турецькі війська планують створити безпечну зону, очищену від курдських повстанців, в якій також розмістяться сирійські біженці.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-