Окупанти обстріляли з важкої артилерії сили ООС під Новолуганським

Окупанти обстріляли з важкої артилерії сили ООС під Новолуганським

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська від початку доби здійснили 11 обстрілів позицій українських військ, три з яких відбувались із застосуванням артилерії та мінометів. Наразі втрат серед українських захисників немає.

Про це під час брифінгу розповів речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє МОУ.

"Сьогодні в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України зафіксовано вже 11 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти тричі застосовували по наших українських героях артилерію та міномети, свідомо порушуючи Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння. За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожого прицільного вогню серед наших героїв немає", - зазначив Гуцуляк.

Зокрема, за його словами, окупанти обстріляли з мінометів позиції ОС в районі н.п. Піски, а після опівночі ворог випустив по українським військовим 10 мін калібру 82 мм та застосовував великокаліберні кулемети. З 07.15 ранку протягом 40 хвилин російсько-окупаційні війська здійснили 12 артилерійських пострілів калібру 122 мм та випустили шість мін 120-го калібру по захисниках Новолуганського. Крім того, окупанти вели обстріл з напрямків від Горлівки та селища Доломітне.

Читайте також: Окупанти “мінують” маршрути патрулів ОБСЄ на Донбасі

Після 10.25 розриви трьох ворожих мін калібру 82 мм були зафіксовані українськими військовими в районі н.п. Золоте.

За словами речника, противник також відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Пищевик, Новогнатівка, Лебединське, Миколаївка, Красногорівка, Золоте та Майорськ.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами, повідомили в Міноборони.

Фото: Анна Чапала

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-