Донбас: 39 “дозвільних” списків на КПВВ замінять одним - заборонених товарів

Донбас: 39 “дозвільних” списків на КПВВ замінять одним - заборонених товарів

Укрінформ
Замість переліку дозволених товарів для переміщення через КПВВ на окуповані території України буде затверджено перелік заборонених.

Про це у Facebook написала міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда за результатами поїздки до Луганської області.

“Поки що змушені працювати у ручному режимі. Залучити представника МінТОТу до Колегії Луганської ЦВА – лист на ім’я керівника області. Включити опалення у пункті обігріву на КПВВ – особисте звернення міністра, керівнику прикордонного загону. Далі проблеми глобального характеру. Слава Богу, інфраструктура КПВВ у Станиці Луганській суттєво змінилася за останні декілька місяців. Як кажуть люди, черги скоротилися в рази. Проте дія 39 наказу, яка встановлює перелік дозволених товарів – суттєво ускладнює життя пересічним громадянам. Для цього вже наша команда включилась у роботу над 815 Постановою, яка кардинально змінила ідеологію. Відтепер буде затверджено перелік заборонених товарів, а не дозволених”, - зазначила міністр.

Читайте також: Зеленський доручив спростити правила перетину КПВВ на Донбасі

Також вона додала, що на окупованих територіях є багато інших проблем - “від туалетів на КПВВ до кардинального реформування системи медичного забезпечення, від розміщення інформаційних стендів у точках скупчення людей до налагодження ефективних інформаційних каналів”.

Коляда подякувала нашим партнерам із гуманітарних місій, на КПВВ у Станиці працюють прекрасні лікарі у медичному пункті. Але водночас підкреслила, що у випадку серйозних наслідків, транспортування до найближчої лікарні у Біловодську (70 км) займає не менше 1,5-2 годин. “Доріг немає від слова зовсім. У розпорядженні медиків – лише розбитий УАЗ. Пологовий будинок за 85 кілометрів”, - додала Коляда.

Разом з тим міністр підкреслила, що головна мета роботи з тимчасово окупованими територіями – реінтеграція населення в український правовий та культурний простір. “Складна фраза, але процес – ще більш складніший. Ми це усвідомлювали завжди. Після поїздки до Луганської області ми в цьому тільки переконались”, - підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-