Хомчак про розведення військ на Донбасі: ЗСУ повернуться на позиції 2016 року

Хомчак про розведення військ на Донбасі: ЗСУ повернуться на позиції 2016 року

Укрінформ
Заплановане розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого має відбутися дзеркально на відстань один кілометр від лінії зіткнення в обидві сторони. Нові позиції українських військових будуть там, де були у 2016 році.

Про це заявив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак, відповідаючи на питання журналістів щодо запланованого розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі, – сказав Хомчак. – Підрозділи Збройних Сил України і надалі повністю контролюватимуть ситуацію".

Також він додав, що розведення військ має відбутися дзеркально на відстань один кілометр від лінії зіткнення в обидві сторони.

Читайте також: Загороднюк нагадав, що розведення військ можливе тільки після 7 днів "тиші"

Водночас міністр оборони Андрій Загороднюк вкотре наголосив, що відведення зможе розпочатися виключно тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь у згаданих районах та дотримуватимуться режиму тиші упродовж щонайменше семи діб. Міністр також зазначив, що після завершення процесу розведення, завдання щодо контролю за демілітаризованою зоною покладатиметься на працівників Національної поліції України.

Як підкреслив Загороднюк, українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад.

"Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації", – зазначив міністр і додав, що координати місць розведення є у Мінських угодах, їх було нанесено ще у 2014 році.

Читайте також: Розведення військ на Донбасі: Загороднюк і Хомчак відвідали Золоте

Як повідомлялося, 7 жовтня міністр оборони України Андрій Загороднюк, начальник Генерального штабу Руслан Хомчак, заступник керівника Нацполіції України Вадим Троян, голови Луганської та Донецької ОДА, а також представники української сторони Спільного центру з контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін відвідали з робочою поїздкою смт Станиця Луганська, де в рамках досягнутих домовленостей відбулося розведення сил і засобів та наразі триває процес демонтажу інженерних споруд.

Учасники робочої групи оглянули хід будівництва мосту поблизу Станиці Луганської, проінспектували перебіг робіт з демонтажу інженерних споруд та поспілкувалися з військовими і представниками ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-