Зброя та безпека-2019: Загороднюк

Зброя та безпека-2019: Загороднюк "придивляється" до новітньої техніки для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Збройних силах України спостерігається недостатня кількість сучасного озброєння, однак, фокус на новітні зразки, які з’являються на ринку озброєнь, допоможе армії вийти на новий рівень.

Про це міністр оборони Андрій Загороднюк заявив під час брифінгу в рамках XVI Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека ‑ 2019", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відсоток нової техніки не є такий, який нам підходить за нашими планами, і тут (на виставці – ред.) знаходяться ті, які нам допоможуть виправити ситуацію. Особливо ми будемо дивитись на технологічні зразки, які допоможуть нам вийти на новий рівень технологій. На цьому буде особливий фокус. І ми будемо дивитись, як на державні підприємства, так і на приватні", - наголосив Загороднюк.

Андрій Загороднюк бере участь у виставці «Зброя та безпека — 2019» / Фото: mil.gov.ua

Цьогорічна виставка "Зброя та безпека ‑ 2019" триватиме Києві з 8 до 11 жовтня 2019 року та має поглибити військову та військово‑технічну співпрацю вітчизняної оборонної промисловості із зарубіжними країнами‑партнерами.

Читайте також: У Києві проходить міжнародна виставка "Зброя та безпека-2019"

У виставці беруть участь понад 370 учасників, з них - 48 іноземних із 16 країн світу. Зокрема, за США, Польщі, Данії, Фінляндії, Бельгії, Білорусі, Австрії, Чехії, Туреччини, Німеччини, Італії, Латвії, Хорватії, Ізраїлю, Китаю, Казахстану. Національними павільйонами цьогоріч представлені США (9 компаній), Польща (5 компаній), Туреччина (14 компаній) і Чехія (3 компанії). Серед українських учасників можна побачити 36 підприємств, які ходять до складу Державного концерну "Укроборонпром", 23 підприємства ГО "Ліга оборонних підприємств України", два підприємства Державного космічного агентства України та ще понад 130 державних і приватних підприємств.

Як розповіли організатори виставки, захід проводиться у форматі двох основних розділів: Озброєння та техніка для армії і правоохоронних органів та Зброя для цивільного населення.

У рамках військової частини виставки гості можуть ознайомитись з такими сегментами: Озброєння і засоби індивідуальної екіпіровки солдата на полі бою; Техніка та озброєння Сухопутних військ; Озброєння і екіпірування правоохоронних органів; Засоби забезпечення прикордонного контролю; Військова авіація.

Читайте також: Рішення США про закупівлю Україною Javelin є важливим сигналом — Загороднюк

Цивільна частина експозиції традиційно представлена найрізноманітнішим асортиментом мисливської, спортивної, історичної та холодної зброї, товарів тактичного призначення, для полювання і активного відпочинку.

Як повідомлялось, минулого року у виставці "Зброя та безпека‑2018" взяли участь 346 підприємств, в тому числі 34 іноземні компанії з 14 країн світу (Польща, Чехія, Туреччина, Китай, Італія, ОАЕ, США, Німеччина, Люксембург, Хорватія, Австрія, Казахстан, Данія, Латвія).

Виставку відвідало близько 24 000 спеціалістів, в т.ч. представники іноземних компаній з 46 країн світу. Найбільше відвідало виставку спеціалістів з Туреччини, Польщі, Великої Британії, Литви, Китаю, Німеччини, США та ОАЕ. В цілому експозиції розмістилися на площі більше 30 000 кв.м, з них 27 000 кв.м у трьох павільйонах та більше 3 000 кв.м на відкритих майданчиках.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-