Розведення військ на Донбасі: Загороднюк і Хомчак відвідали Золоте

Розведення військ на Донбасі: Загороднюк і Хомчак відвідали Золоте

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генштабу Руслан Хомчак відвідали район проведення ООС та поспілкувались із мешканцями Золотого на Луганщині, де планується розведення військ.

За результатами проведених зустрічей буде створений координаційний центр, завданням якого стане оперативне розв’язання усіх проблемних питань та забезпечення безпеки громадян, повідомляє пресслужба Міноборони.

"На виконання доручення Президента України сьогодні, 7 жовтня, міністр оборони України Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак здійснили робочу поїздку в район проведення операції Об’єднаних сил на сході України. Глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у зазначеному населеному пункті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському і Золотому відклали через обстріли

Як зазначається, робоча група, до якої також залучені заступник голови Нацполіції України Вадим Троян та міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, відвідала місто Золоте, де в рамках досягнутих у попередні роки у Мінську домовленостей заплановано процес розведення військ. Під час спілкування йшлося про відновлення місцевої інфраструктури, ремонт доріг, медичне та інше забезпечення мешканців Золотого. Загороднюк підтвердив готовність відповідних структур цивільного-військового співробітництва Збройних Сил та Нацполіції і надалі активно реалізовувати гуманітарні проєкти з метою покращення рівня життя містян.

Читайте також: Кремль визнає вплив на “Л/ДНР”, але гарантій розведення військ не дає

У пресслужбі також повідомили, що за результатами проведених зустрічей планується утворити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗС України, Нацполіції та інших структур. Завданням Центру буде оперативне розв’язання усіх проблемних питань громадян та забезпечення їх безпеки.

За словами міністра оборони, місцеві мешканці в цілому підтримують концепцію розведення військ. "Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їх ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, що відбуваються. Можу з упевненістю сказати — місцеве населення в цілому підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є", - цитує Загороднюка пресслужба.

Андрій Загороднюк здійснив робочу поїздку до району проведення ООС / Фото: mil.gov.ua

Керівник оборонного відомства запевнив, що спільними зусиллями армійців і місцевої влади буде забезпечено належний рівень безпеки людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-