Кремль визнає вплив на “Л/ДНР”, але гарантій розведення військ не дає

Кремль визнає вплив на “Л/ДНР”, але гарантій розведення військ не дає

Укрінформ
Речник президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив, що Кремль може гарантувати розведення військ від лінії зіткнення на Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Москва нарівні з Берліном і Парижем є гарантом мінського плану дій, і, як і всі країни, ми зацікавлені в тому, щоб усі заходи, які були заплановані свого часу, покладені на папір, під якими стоять підписи чотирьох (представників України, Росії , Німеччини і Франції, -), виконувалися», - сказав Пєсков.

Так він відповів на запитання журналістів, чи може Кремль гарантувати, що збройні формування терористів в ОРДЛО будуть відведені від лінії зіткнення у районі населених пунктів Петрівське і Золоте.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському і Золотому відклали через обстріли

При цьому Пєсков окремо дистанціювався від цих збройних формувань, заявивши, що «Кремль, безумовно, має певний вплив» на так звані республіки Донбасу, але «республіки Донбасу» в даному разі нібито є «самостійними суб'єктами врегулювання цього конфлікту». А Кремль, за версією Пєскова, «не є стороною цього конфлікту».

Раніше в понеділок глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що розведення військ у Петровському і Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, відтерміновано через порушення проросійськими бойовиками режиму припинення вогню у цих точках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-