Зеленський доручив спростити правила перетину КПВВ на Донбасі

Зеленський доручив спростити правила перетину КПВВ на Донбасі

Укрінформ
Президент підписав указ про невідкладні заходи щодо створення умов для переходу громадян і проїзду автотранспорту через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області та на відповідних контрольних пунктах в’їзду/виїзду.

Відповідний указ №738/2019 опублікований на сайті глави держави.

Зазначається, що документ підписано “з метою створення умов для переходу громадян та проїзду автотранспорту через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області, забезпечення відновлення зруйнованого мостового переходу, а також належного облаштування контрольного пункту в’їзду/виїзду «Станиця Луганська» та інших контрольних пунктів в’їзду/виїзду”.

Президент, зокрема, доручив Кабінету міністрів вжити заходів щодо чіткого унормування питань облаштування, утримання та функціонування КПВВ, на яких здійснюються заходи контролю в’їзду/виїзду осіб, транспортних засобів та товарів, які переміщуються на тимчасово окуповані території та з таких територій.

Читайте також: Між КПВВ "Станиця Луганська" та мостом змонтують дві автобусні зупинки

Також Президент доручив уряду опрацювати питання стосовно спрощення в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів із таких територій, а також організації надання на КПВВ медичної допомоги, допомоги у пересуванні особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення.

Кабмін також має забезпечити покращення умов проїзду та безпеки руху шляхом виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення H-21 Старобільськ — Луганськ — Хрустальний — Макіївка — Донецьк (на ділянці Старобільськ — Щастя) та Т1306 Сєвєродонецьк — Новоайдар.

Читайте також: Правила перетину лінії розмежування змінюються вже цього місяця

Крім того, глава держави доручив Генеральному штабу та Луганській ОДА невідкладно вжити заходів, пов’язаних з відновленням до 27 листопада 2019 року зруйнованого мостового переходу через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області, а також облаштуванням КПВВ «Станиця Луганська».

Так, Генштаб і Луганська ОДА мають налагодити ефективну взаємодії суб’єктів, залучених до ремонтно-відновлювальних робіт; своєчасне виконання робіт щодо монтажу тимчасової мостової конструкції на період проведення ремонтно-відновлювальних робіт мостового переходу через річку Сіверський Донець та безперебійне функціонування КПВВ «Станиця Луганська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-