З початку доби на Донбасі - сім обстрілів

З початку доби на Донбасі - сім обстрілів

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська від початку доби сім разів порушили "режим тиші", зокрема обстріляли ділянку біля Золотого зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.
Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ... За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат серед наших захисників України немає”, - сказав Гуцуляк.

За його словами, 5 разів збройні формування РФ та її найманці свідомо порушували Мінські угоди мінометними обстрілами українських позицій. Зокрема, майже з опівночі з напрямку від селища Доломітне окупанти випустили три міни калібру 82 мм та вели вогонь з великокаліберних кулеметів поблизу селища Травневе. Після 7 години від Доломітного бойовики випустили 14 мін 120-го калібру по оборонцях Новолуганського.

Починаючи з 8 години протягом 20 хвилин окупанти вели обстріл у районі ділянки розведення населеного пункту Золоте, застосовуючи з напрямку від окупованого міста Первомайськ станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети, поінформував Гуцуляк.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському і Золотому відклали через обстріли

Він додав, що з 10 години під вогнем гранатометів різних систем та стрілецького озброєння опинилися захисники Луганського. Окрім цього, російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм випустили після 8.30 вісім мін по оборонцях Чермалика, близько 11.00 – пять мін в районі Новолуганського та з 11.10 – три міни по оборонцях селища Гладосове.

За інформацією речника, українські військові вели "адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові засоби".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-