США закликають Росію не заважати місії ОБСЄ на Донбасі

США закликають Росію не заважати місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Росія та сили, які вона озброює, тренує, очолює та з якими воює на Донбасі, мають припинити обмеження доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це заявила заступниця політичного радника місії США при ОБСЄ Лейн Дарнелл Баль під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нагадуючи обом сторонам про необхідність надання СММ свободи, необхідної для виконання передбачених мандатом завдань, ми відзначаємо, що майже 90% обмежень мали місце в неконтрольованих урядом районах. Сполучені Штати закликають Росію та сили, які вона озброює, тренує, очолює та поруч з якими воює в Україні, припинити ці обмеження по відношенню до Моніторингової місії", - заявила вона.

Американська дипломатка вказала на те, що хоча згідно зі звітом СММ ОБСЄ, кількість обмежень пересування спостерігачів ОБСЄ за перше півріччя 2019 року зменшилася на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, протягом півріччя практично подвоїлась кількість випадків, пов’язаних зі стріляниною поблизу патрулів ОБСЄ, прямими погрозами і загрозливою поведінкою щодо персоналу місії.

Читайте також: ОБСЄ має отримати доступ до Криму та українсько-російського кордону - ЄС

Як повідомлялося, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) розпочала свою роботу у березні 2014 року. Це неозброєна цивільна місія, завдання якої - спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-