Трамп назвав фейком новину, що хотів

Трамп назвав фейком новину, що хотів "спустити крокодилів" на мігрантів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заперечив інформацію в ЗМІ про те, що переслідував ідею стріляти по ногах мігрантів на кордоні з Мексикою, аби залякати їх, а також створити рів уздовж кордону, наповнений алігаторами та зміями.

У черговому твітер-дописі Трамп назвав цю інформацію "фейковою", а ЗМІ "божевільними", повідомляє Укрінформ.

"Фейкові новини, такі самі, як і змії та алігатори в канаві. ЗМІ збожеволіли, вони з'їхали з глузду!"- написав Трамп.

Таким чином він відреагував на публікацію на сайті ABC News про те, що їхнє джерело підтвердило інформацію про запит Трампа у вузькому колі щодо можливості стріляти по ногах мігрантів на південному кордоні, про яке вперше повідомило інше авторитетне видання – The New York Times.

"За даними двох поінформованих джерел, Трамп на приватних зустрічах запитував про можливість стріляти в сім'ї мігрантів, які шукають притулку на кордоні (США – ред.) ще в листопаді 2018 року. Він також одного разу висловив цю думку публічно, заявивши, що каміння, кинуте мігрантами, прирівнюватиметься до вогнепальної зброї, і це потенційно дозволятиме застосування летальної зброї по них", - зазначає ABC News.

Джерела телеканалу також розповіли, що помічників Трампа бентежила ідея президента стріляти у беззбройних мігрантів, тому вона залишалася нереалізованою. Однак сам президент на одній із приватних зустрічей уже в березні 2019 року повернувся до цієї ідеї, коли дізнався, що кількість мігрантів, що прибула до південного кордону США, сягнула 100 тис. людей.

Раніше газета The New York Times також звертала увагу на ці висловлювання Трампа. Крім того, видання повідомило про іншу ідею, яку президент начебто висловив у вузькому колі своїх радників. "Президент говорив помічникам також про будівництво прикордонної стіни під електронапругою, а ще про "наповнену водою траншею", заповнену зміями чи алігаторами", - зазначається в публікації.

Читайте також: Конгрес США знову відкинув заходи Трампа щодо спорудження стіни з Мексикою

Невідомо, наскільки чітко була передана ініціатива президента щодо посилення бар'єру на кордоні, втім сам Трамп не став заперечувати факт, що він є "жорстким" у питанні охорони кордону.

"Преса намагається поширити той факт, що я хотів створити рів, наповнений алігаторами та зміями, з електрифікованою огорожею та гострими шипами нагорі на нашому південному кордоні. Я можливо й жорсткий у питанні прикордонної безпеки, але не настільки. Преса з'їхала з глузду. Фейкові новини!" - написав глава Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-