Інструкції ЄС щодо віз жителям ОРДЛО роблять токсичним «паспортний» указ Путіна – дипломат

Інструкції ЄС щодо віз жителям ОРДЛО роблять токсичним «паспортний» указ Путіна – дипломат

Укрінформ
Оприлюднені у четвер Інструкції для консульських установ ЄС щодо порядку оформлення віз громадянам, які проживають в ОРДЛО, зводять нанівець зусилля РФ щодо російської «паспортизації» українців на тимчасово окупованих територіях і роблять «токсичним» відповідний указ президента РФ.

Про це на власній сторінці у мережі Facebook зазначив посол України в Королівстві Бельгія, Представник України при ЄС Микола Точицький.

«Україна вітає довгоочікувану Настанову ЄС щодо поводження з поданнями на візу від жителів непідконтрольних уряду районів Донецької та Луганської областей України. Вдячний нашим партнерам з Європейської служби зовнішніх дій та країн-членів ЄС за тверду позицію невизнання паспортів РФ, виданих внаслідок російського президентського указу від 24 квітня. Це прояв потужного тиску на РФ, щоб примусити її поважати міжнародне законодавство» - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі: Безсмертний сказав, які умови має висунути Україна

Як зауважив український дипломат, така настанова ЄС «зводить нанівець» зусилля РФ по незаконній паспортизації українських громадян.

“Ці Рекомендації також зробили токсичним зміст сумновідомого указу президента РФ від 24 квітня. Натомість українські біометричні паспорти набули ще більшої ваги і значення», - додав Точицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-