Війська РФ на Донбасі імітують відведення, маскуючи “Гради” і “Гвоздики”

Війська РФ на Донбасі імітують відведення, маскуючи “Гради” і “Гвоздики”

Укрінформ
З 1 жовтня російські окупаційні війська розпочали маскування артилерійського озброєння на передових позиціях з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

“Командування російських окупаційних військ вживає заходів для подальшого приховування порушень Мінських домовленостей у частині, що стосується відведення важкої техніки від лінії зіткнення. Так, з 1 жовтня ц.р. розпочато роботи з маскування відповідно до умов осінньо-зимового періоду артилерійського озброєння, розташованого у районах передових позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Це – 122-мм реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”, 122-мм самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика”, 122-мм гаубиці “Д-30””, - повідомив Гуцуляк.

Читайте також: В аеропорту Луганська ОБСЄ виявила "Гради", танки та артилерію

Крім того, за його словами, противник активізував підготовку бойових розрахунків артилерійських підрозділів та підвищив інтенсивність проведення тренувань з управління вогнем, у тому числі у складі розвідувально-вогневих контурів із залученням розрахунків безпілотних літальних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-