Рада дозволила ЗСУ застосовувати техніку та зброю в особливий період

Рада дозволила ЗСУ застосовувати техніку та зброю в особливий період

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період”.

Закон із техніко-юридичними поправками підтримали 307 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою закону є законодавче врегулювання права на застосування бойової техніки, зброї з’єднаннями, військовими частинами і підрозділами ЗСУ та ДССТ в особливий період, а також застосування спеціальних засобів підрозділами охорони Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період (до введення воєнного стану та після його припинення або скасування).

Як повідомляється у пояснювальній записці, цей закон розроблено Міністерством оборони за участю Державної спеціальної служби транспорту на виконання вимог протокольного рішення урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

Закон передбачає законодавче закріплення права з’єднань, військових частин і підрозділів ЗСУ на застосування бойової техніки та зброї в особливий період до введення воєнного стану та після його припинення або скасування.

Читайте також: Рада ухвалила закон, що "розвантажить" Велику палату Верховного суду

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №1224 "Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-