Розведення сил у Золотому та Петрівському поновлять 7 жовтня — ОБСЄ

Розведення сил у Золотому та Петрівському поновлять 7 жовтня — ОБСЄ

Укрінформ
Розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському на Донбасі буде поновлено 7 жовтня.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Сході України Мартін Сайдік, повідомляє БЕЛТА.

"За словами дипломата, 7 жовтня буде поновлено розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському ", - йдеться у повідомленні.

Сайдік також зазначив, що члени ТКГ і представники окремих районів Донецької та Луганської областей погодили так звану "формулу Штайнмайєра". "Сьогодні за рекомендацією політичних радників "Нормандської четвірки" від 11 вересня члени ТКГ і представники ОРДО і ОРЛО листами на мою адресу підтвердили текст "формули Штайнмайєра". Текст був узгоджений цими ж радниками у "нормандському форматі", - заявив він.

Представник ОБСЄ підкреслив, що саме озвучене ним формулювання є офіційною версією.

"Ці два важливі кроки були зроблені на вимогу "Нормандської четвірки". І я сподіваюся, що цим ТКГ сприяє подальшій роботі у "нормандському форматі", - підкреслив він.

Крім того, Сайдік відзначив прогрес у впровадженні рішень ТКГ з відновлення мосту в Станиці Луганській, де зараз споруджується тимчасовий обхідний міст.

Читайте також: У Мінську домовилися про розведення військ у Петрівському та Золотому

За словами дипломата, гуманітарна робоча група сьогодні продовжила обговорення обміну утримуваними, а економічна підгрупа обговорювала тему водопостачання та виплати пенсій жителям ОРДЛО.

Наступне засідання ТКГ пройде у Мінську 15 жовтня.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив на брифінгу, що Україна на лист спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмайєра". Вона полягає у врегулюванні конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній території Україні — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Крім того, Зеленський повідомив про досягнуті у Мінську домовленості з розведення сил в районі Золотого та Петрівського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-