Окупанти збили безпілотник ОБСЄ на Луганщині

Окупанти збили безпілотник ОБСЄ на Луганщині

Звіт
Укрінформ
В окупованих районах Донбасу бойовики обстріляли два безпілотники ОБСЄ: один зазнав пошкоджень, другий збито. 

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ.

"27 вересня спостерігачі здійснювали політ БПЛА середнього радіуса дії над ділянкою розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), а також над районами біля н. п. Вікторівка (42 км на південний захід від Донецька) та н. п. Родникове (непідконтрольний урядові, 36 км на південь від Донецька) на висоті 260–320 м, після чого приземлили БПЛА. Згодом команда СММ виявила, що цей БПЛА був пошкоджений", - ідеться у звіті.

Зокрема, на безпілотнику виявлено вхідний отвір (діаметром близько 5 мм) у нижній частині лівого крила та вихідний отвір у верхній частині лівого крила (діаметром близько 3–4 мм). Лівий нижній кут акумулятора, розташованого між двома отворами, був надтріснутий.

"За оцінкою, пошкодження були спричинені вогнем зі стрілецької зброї", - повідомили у місії.

Читайте також: Окупанти знову обстріляли безпілотник ОБСЄ на Донбасі

"29 вересня, перебуваючи за 1,6 км на північно-північний схід від н. п. Лобачеве (непідконтрольний урядові, 13 км на схід від Луганська) та здійснюючи політ БПЛА малого радіуса дії, спостерігачі чули 7 пострілів зі стрілецької зброї на відстані близько 5–3 км на південний схід; за оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА, який пролітав орієнтовно за 3 км на південний схід від місцезнаходження патруля", - вказують спостерігачі.

Як зазначається у звіті, команда місії втратила керування над БПЛА, після чого повернути його не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-