Українських військових готуватимуть за стандартами НАТО - Програма дій уряду

Українських військових готуватимуть за стандартами НАТО - Програма дій уряду

Укрінформ
Уряд протягом п'яти років планує реалізовувати Комплексну програму розвитку ЗСУ та поетапно збільшити кількість підрозділів, спроможних до виконання спільних завдань із відповідними підрозділами країн-партнерів НАТО.

Про це йдеться у Програмі діяльності уряду, яку опубліковано на порталі Верховної Ради.

“На основі оборонного огляду буде розроблена та реалізована Комплексна програма розвитку Збройних Сил України та індивідуальні програми розвитку окремих видів (родів військ, сил) Збройних Сил України та інших сил оборони. У рамках цих програм та відповідно до розробленої нової військово-технічної політики буде проводитися оснащення сил оборони сучасними зразками озброєння, військової та спеціальної техніки, постійно підтримуватиметься їх висока боєготовність”, - йдеться в тексті документу.

Як зазначається, в рамках євроатлантичної інтеграції планується почати поетапне нарощування кількості підрозділів, спроможних до виконання спільних завдань із відповідними підрозділами країн-партнерів. Для цього будуть впроваджені управлінські принципи НАТО в системі об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління ЗСУ.

Крім того, планується запровадити новий стиль військового лідерства та нової філософії відносин у військових колективах на основі принципів НАТО. Програми підготовки офіцерів та сержантів передбачають вивчення доктрин, процедур і стандартів НАТО, набуття відповідного рівня знання іноземної мови та формування необхідних лідерських якостей.

Читайте також: Уряд розробить та введе в дію План оборони України

“Ми посилимо ефективне співробітництво з країнами-партнерами, у тому числі щодо забезпечення обміну інформацією, досягнення взаємосумісності та реалізації завдань військово-технічного співробітництва”, - зазначається в програмі.

Уряд також планує створити нову систему територіальної оборони України із залученням широких верств населення.

Як повідомлялося, напередодні, 29 вересня, Кабінет міністрів України схвалив Програму дій уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-