У районі Одеси відбудуться ракетні стрільби - частину Чорного моря закрили

У районі Одеси відбудуться ракетні стрільби - частину Чорного моря закрили

Укрінформ
Україна закрила для польотів частину Чорного моря в районі Одеси, де 3-4 жовтня відбудуться ракетні стрільби з території Державного випробувального полігону “Алібей”.

Про це повідомляє пресслужба ЗСУ.

"3 та 4 жовтня 2019 року на Одещині відбудуться ракетні стрільби та буде обмежений доступ до мисів “Калфа”, “Льодники” та 1-10 кілометра морської коси від н.п. Лебедівка на узбережжі Чорного моря", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час серпневих пусків на Державному випробувальному полігоні “Алібей”, що на півдні Одеської області, було видано відповідне сповіщення NOTAM (Notice to Airmen) про майбутні ракетні стрільби. За декілька діб після того Росія перекрила прилеглий до цього район для проведення своїх стрільб.

Читайте також: 3600 військових та 600 одиниць техніки: на Львівщині завершилися навчання Rapid Trident

Як повідомлялося, 30 серпня відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню “Вільха-М” зі збільшеною дальністю ураження. Стрільби модернізованими ракетами “Вільха-М” завершені успішно.

За словами заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергія Кривоноса, РНБО ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-