На Saber Junction українські десантники тренуються у “бойових” умовах

На Saber Junction українські десантники тренуються у “бойових” умовах

Відео
Укрінформ
Триває активна фаза багатонаціональних навчань "Saber Junction – 2019", що проходять у Німеччині, і цьогоріч українські десантники входять до складу BLUFOR.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

"Цьогоріч у багатонаціональних навчаннях в Німеччині "Saber Junction – 2019" українські десантники – військовослужбовці 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади входять до складу BLUFOR" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головна особливість навчань – усі події максимально наближені до бойових.

Читайте також: Saber Junction: українські десантники виступають за BLUFOR разом зі 173-ю бригадою США

ктивної фази українці мали утримувати одну з позицій, яку протягом дня двічі намагався прорвати противник, та навіть використання бронемашин не сприяло штурму. Противник втратив близько двох десятків військовослужбовців.

Десантники ж вистояли на своїх рубежах без втрат. На світанку наступного дня командир десантно-штурмової роти лейтенант Дмитро Капітула отримав новий наказ –зайняти черговий рубіж та знову не допустити прориву ворога.

Командир 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, спілкуючись з українськими десантниками, відзначив, що його підлеглим є чого повчитися у українських десантників, адже вони вкотре довели, що мають надзвичайно серйозний вишкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-