Окупанти гатять на Донецькому напрямку, чотири обстріли з початку доби

Окупанти гатять на Донецькому напрямку, чотири обстріли з початку доби

Укрінформ
З початку доби у районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 4 ворожі обстріли, усі вони — на Донецькому напрямку.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник.

“Від початку сьогоднішньої доби і станом на 11:00 в районі проведення операції зафіксовано 4 порушення російсько-окупаційними військами встановленого режиму перемир'я. Усі обстріли противник здійснив на Донецькому напрямку”, - сказав Мотузяник.

Як поінформував речник Міноборони, о пів на першу ночі окупанти обстріляли з кулеметів українські оборонні позиції біля Миколаївки. “Близько шостої ранку ворожі постріли з автоматичних гранатометів фіксувалися на підступах до Новогнатівки”, - додав він.

Мотузяник уточнив, що ці дві провокації ворог здійснив з напрямку Докучаєвська.

“Далі, о 9:30, під ворожим вогнем перебували оборонці Водяного, де окупанти так само били з автоматичних гранатометів АГС і стрілецької зброї. Окрім того, кулемети крупного калібру противник застосував під час ведення вогню в бік підрозділу Об'єднаних сил, який обороняє населений пункт Лебединське”, - поінформував Мотузяник.

За його словами, від початку цієї доби підрозділи українських військ відкривали вогонь у відповідь зі штатних піхотних засобів лише в одному випадку.

“За попередньою інформацією, втрат у лавах українських військ з початку поточної доби немає. Військовослужбовці ЗСУ, а також інших військових формувань, залучені до проведення операції, надійно тримають оборону і контролюють противника по всій лінії зіткнення”, - повідомив Мотузяник.

Окрім того, за його словами, загальна ситуація в районі проведення операції на Сході України за минулу добу суттєвих змін не зазнала, хоча загальна кількість ворожих обстрілів у порівнянні з добою раніше дещо знизилася.

Читайте також: Під Водяним окупанти гатили з артилерії, втрат немає

Загалом за вчорашню добу задокументовано 13 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

Внаслідок бойових дій, що тривали у районі проведення операції минулої доби, жоден український військовий не загинув і не зазнав поранень, повідомив Мотузяник.

Фото: Анна Чапал 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-