Загороднюк каже, що Міноборони не планує скорочувати склад Збройних сил

Загороднюк каже, що Міноборони не планує скорочувати склад Збройних сил

Відео
Укрінформ
Міністерство оборони України не планує скорочувати склад Збройних сил.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ми не плануємо скорочувати склад ЗСУ. Питання в тому, щоб ті ресурси, які в нас є, були направлені туди, куди нам потрібно. У першу чергу це на нарощування бойових частин. І це питання можна вирішувати тільки системно. Тому що буде конкретна стратегія, буде коректний план оборони, про який ми зараз говоримо", – розповів Загороднюк.

Читайте також: План оборони України буде представлений наступного року — міністр

Він додав, що потрібно зрозуміти, «яка нам потрібна чисельність і де, і в якій структурі».

"Ми скажемо, що ось це – наша загроза, ось це – наш план оборони, тут – нам потрібно стільки людей, тут – нам потрібні такі бригади, тоді громадськість і всі побачать, що дійсно є розуміння, куди воно буде направлено, яким чином це буде структуровано", – зазначив глава Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про оборону України" щодо організації оборони держави".

Згідно з документом планом оборони є сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, військових, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-