Загороднюк каже, що не можна швидко реформувати Військово-морські сили

Загороднюк каже, що не можна швидко реформувати Військово-морські сили

Укрінформ
Перебудова Військово-морських сил ЗСУ — це питання кількох років, але робота в цьому напрямку розпочнеться швидко.

У цьому запевнив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

“У нас взагалі питання розвитку ВМС – це питання дуже серйозного перегляду. Тому що, як відомо, вийшла з Криму дуже невелика частина, деякі з них звільнилися після цього. І нам треба повністю перебудовувати ВМС. Тобто, це не питання тільки особового складу, це взагалі питання розбудови ВМС... Це не може бути зроблено швидко. Це буде швидко почато. Є стадії. Взагалі, це питання років”, - сказав він.

За словами міністра, є нова концепція щодо розвитку ВМС, але мало що з неї було реалізовано.

Зокрема, він зауважив, що придбання кораблів і взагалі розбудова інфраструктури ВМС – процес дуже дороговартісний і тривалий. Наприклад, будівництво одного корабля триває декілька років.

“Звичайно, можна купувати. Як ви знаєте, ми отримуємо кораблі з Америки. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами”, - зазначив міністр.

Читайте також: Загороднюк прокоментував питання підпорядкування Укроборонпрому

Серед пріоритетів розвитку ВМС Загороднюк назвав, у першу чергу, розвиток інфраструктури, зокрема бойової, та унеможливлення заходу ворожих сил з моря. Серед іншого - розвиток самих кораблів, нарощування спроможностей, зміна доктрини і “все, що пов’язано з професійним особовим складом”, сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-