Загороднюк прокоментував питання підпорядкування Укроборонпрому

Загороднюк прокоментував питання підпорядкування Укроборонпрому

Укрінформ
Українська влада працює над стратегією державного концерну “Укроборонпром”, зокрема і над питанням підпорядкування концерну.
Про це розповів міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Стратегія Укроборонпрому зараз виробляється. Тобто, є вже напрацювання цієї стратегії... і йде активна дуже робота з цього... Є питання, кому буде підпорядкований Укроборонпром. Ця політика наразі розробляється”, - сказав він.

За його словами, Міноборони залишиться стратегічним замовником Укроборонпрому, так само як і концерн буде стратегічним постачальником.

“Ми є замовником, ми платимо гроші, отримуємо продукцію. Ці відносини так і залишаться. Ми, звичайно, є стратегічним замовником, вони є нашим стратегічним постачальником. І, звичайно, що ми їх будемо підтримувати”, - наголосив міністр.

Загороднюк зазначив, що питання підпорядкування Укроборонпрому - це компетенція керівництва держави: Кабінету міністрів, Президента, РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, новопризначений генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус заявив, що держконцерн має стати холдинговою компанією, куди мають бути передані акції підприємств.

Державний концерн «Укроборонпром» — об'єднання багатопрофільних підприємств дев’яти галузей оборонної промисловості України.

Читайте також: Teknofest-2019: Абромавичус розповів, як просувається відмова від комплектуючих з РФ

До складу концерну входить понад 100 підприємств, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, а також беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-