У ЄС відхилили прохання Джонсона щодо угоди Brexit без механізму backstop

У ЄС відхилили прохання Джонсона щодо угоди Brexit без механізму backstop

Укрінформ
У ЄС відкинули пропозиції щодо виходу з глухого кута у справі Brexit, надані британським прем'єром Борисом Джонсоном.

Про це повідомляє Independent.

"Європейська Спільнота відхилила запит британського уряду щодо угоди про Brexit без механізму backstop для ірландського кордону", - йдеться у повідомленні.

Міністр з питань Brexit Стівен Барклай у четвер заявив, що Великій Британії слід надати час до кінця 2020 року, щоб змінити політику, замість кінцевого терміну до кінця вересня, встановленого лідерами ЄС. Після завершення перемовин прес-секретар Європейської Комісії заявив журналістам, що "важливо, щоб в угоді про Brexit було визначене повністю дієве та юридично правильне рішення".

Разом з тим він зауважив, що ЄС готовий та відкритий до розгляду будь-яких пропозицій, що відповідають усім цілям механізму backstop.

Як повідомлялося, голова уряду Великої Британії Борис Джонсон неодноразово заявляв про намір вивести країну з ЄС 31 жовтня "за будь-яких умов", навіть "без угоди", що спричинило серйозну політичну кризу в країні.

Читайте також: Британія направила ЄС конфіденційні папери щодо Brexit - ЗМІ

Водночас європейська сторона неодноразово наголошувала, що варіант угоди про вихід Великої Британії з ЄС, вже погоджений з урядом країни та з лідерами 27 держав ЄС, є найкращим з усіх можливих. Він містить гарантії дотримання прав громадян та бізнесу як у ЄС, так і у Великій Британії, важливі положення щодо backstop - комплексу заходів задля збереження активних торгівельних, економічних та соціальних зв’язків між Ірландією та Північною Ірландією та уникнення встановлення жорсткого кордону між ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-