Росія перекинула на Донбас черговий “гумконвой”

Росія перекинула на Донбас черговий “гумконвой”

Укрінформ
У четвер вранці, 19 вересня, через російський пункт пропуску "Донецьк" на територію України зайшов 84-й російський конвой у складі 10 вантажівок, який повернувся пізніше у четвер назад до РФ.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі ОБСЄ.

"19 вересня о 6:11 ранку 84-й російський конвой прибув до пункту пропуску "Донецьк". Десять автомобілів було перевірено співробітниками прикордонної та митної служб РФ перед їх в’їздом до України. Усі 10 вантажівок повернулися назад до Російської Федерації о 13:52 19 вересня", - йдеться у звіті Спостережної місії ОБСЄ на пунктах пропуску "Гуково" та "Донецьк".

Зазначається, що з десяти вантажівок три належали МНС РФ, інші сім були цивільними. На дев’ятьох автомобілях містився надпис російською мовою "Гуманітарна допомога від Російської Федерації".

Російські прикордонники та митники у присутності спостерігачів ОБСЄ зробили лише візуальний огляд вантажівок ззовні. Також спостерігали за проходом конвою троє українських прикордонників та троє митників, яким не було дозволено оглянути вміст вантажівок зсередини.

Читайте також: Кучма обговорив звільнення утримуваних осіб з координатором ОБСЄ

Як повідомлялося, починаючи з 2014 року, початку російської агресії проти України, Росія незаконно відправляє на Донбас колони вантажівок, які називає "гуманітарним конвоєм".

Офіційний Київ не раз заявляв, що російський "гумконвой" потрапляє на територію України з порушенням усіх процедур, оскільки його не перевіряють належним чином ні українські прикордонники і митники, ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Водночас МЗС України не раз вимагав від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-