Це не відступ: міністр оборони пояснив, як відбуватиметься розведення військ

Це не відступ: міністр оборони пояснив, як відбуватиметься розведення військ

Укрінформ
Розведення військ на Донбасі відбуватиметься не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.

Про це міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів Радіо Свобода.

«По-перше, воно не проводитиметься одночасно всюди. Це буде ділянками. І буде нагляд за тим, щоб це робилося з обох боків. Тобто, це не відступ», – цитує видання Загороднюка.

За словами міністра, визначальним для української сторони буде те, щоб розведення сил відбувалося з обох боків лінії розмежування. Наразі Генштаб працює над планом розведення, який має врахувати всі ризики, і який згодом буде «представлено».

Міністр запевнив, що стосовно кожної ділянки розведення буде проведена підготовча робота.

Читайте також: ЗСУ готуються до розведення військ уздовж усієї лінії розмежування на Донбасі

«І звичайно, щодо кожної з цих ділянок буде йти підготовка, пояснення, проробляння всіх технічних питань, логістичних питань, питань безпеки ... Це має бути зроблено технічно правильно, тому що є вже позиції, є вже ціла система укріплень, яка вибудована. Ми говорили і з військовими, і з Генштабом, ніхто не буде робити цього без підготовки. Це буде зроблено правильно для того, щоб уникнути надмірних ризиків при розведенні. Звичайно, ми стежитимемо за тим, щоб та сторона також це робила», – зазначив міністр оборони.

Читайте також: Військово-морські сили треба повністю перебудувати — Загороднюк

За словами Загороднюка, військові, з якими це питання обговорювали, сприймають його як частину стратегії. «Ті, з ким ми спілкувалися, ставляться до цього, як до стратегії, яка є. Це питання їхньої безпеки також», – додав Загороднюк.

Як у Facebook у середу, 18 вересня, повідомляв пресцентр штабу ОС із посиланням на командувача операції Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, збройні сили України проводять підготовчі заходи з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-