Розведення військ на трьох ділянках має верифікувати ОБСЄ — Пристайко

Розведення військ на трьох ділянках має верифікувати ОБСЄ — Пристайко

Укрінформ
Розведення військ у Станиці Луганській, Петровському і Золотому, про яке домовлятиметься "нормандська четвірка", має бути верифіковане СММ ОБСЄ.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України Вадим Пристайко після спільного засідання профільних комітетів Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відведення в цих зонах (Станиці Луганській, Петровському і Золотому) передбачається з повною верифікацією СММ ОБСЄ. Тобто ми маємо стороннього посередника, який каже, що війська відведені", - сказав Пристайко.

Читайте також: ЗСУ готуються до розведення військ уздовж усієї лінії розмежування на Донбасі

У цьому контексті він додав, що у Станиці Луганській СММ ОБСЄ встановило камеру, і в інтернеті можна подивитися, як "люди почали нарешті ходити".

Стосовно можливих провокацій з боку проросійських бойовиків Пристайко зауважив, що "ми не наївні і ми - не ідіоти, і розуміємо, що провокації будуть весь час".

Читайте також: Пристайко заявляє, що погодив текст "формули Штайнмаєра"

"Якщо ми хочемо діяти далі і закінчити війну, ми маємо зчепити зуби і іноді не вестись на провокації тих, хто не хоче миру, кого викине з місць мирний процес... Моя позиція – нам треба не помічати ці перепони, а бачити перед собою мету, до якої ми йдемо", - резюмував Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Пристайко заявив про відсутність розбіжностей між Києвом і Москвою щодо "формули Штайнмаєра".

"Ніяких розбіжностей немає. "Формула Штайнмаєра" була викладена в спільному листі міністрів закордонних справ Німеччини і Франції. Є спільний документ, який можна читати", - відповів Пристайко на запитання, у чому розбіжності між Києвом і Москвою щодо "формули Штайнмаєра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-