В окупаційні війська на Донбасі братимуть лише бойовиків із паспортами РФ

В окупаційні війська на Донбасі братимуть лише бойовиків із паспортами РФ

Укрінформ
Російське командування прискорює так звану “паспортизацію” населення на окупованій частині Донбасу та з 1 жовтня запровадило вимоги щодо обов'язковості російського громадянства у підрозділах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони України.

“Командування ЗС РФ вживає заходів для прискорення так званої “паспортизації” населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях шляхом зміни порядку проходження військової служби у складі 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, з 1 жовтня ц.р. у підрозділах російсько-окупаційних військ служитимуть тільки військовослужбовці з російськими паспортами і особи, які розпочали оформляти російське громадянство встановленим порядком”, - повідомив речник.

Читайте також: У Маріуполі розстріляли бойовика "ДНР", випущеного під домашній арешт

За словами Праути, збільшенням кількості російських громадян на тимчасово окупованій території за рахунок місцевих жителів Росія намагається посилити свої позиції на міжнародних переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі. Крім того, у такий спосіб РФ планує не допустити втрати свого впливу в регіоні у разі змушення її погодитись на окремі поступки з реалізації Мінських угод і зберігає потенціал для подальшої агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-