Від початку

Від початку "хлібного" перемир'я окупанти обстріляли позиції ОС понад пів тисячі разів

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська за час "хлібного" перемир'я обстрілювали позиції Об'єднаних сил понад півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої Мінськими угодами зброї.

Про це повідомив Командувач ОС Володимир Кравченко під час поїздки міністра оборони України Андрія Загороднюка та начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака до району проведення ООС, повідомляє пресслужба штабу ООС.

"У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже у два рази. Однак уже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках до двадцяти й більше. Загалом, з часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більш як півтисячі разів, з них вісімдесят — із забороненої Мінськими угодами зброї", – цитує Кравченка пресслужба.

Кравченко також додав, що численні факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їхній провокативний характер та спроби викликати вогонь у відповідь.

Читайте також: Окупанти за добу 16 разів порушили "тишу" на Донбасі, є поранений

За інформацією пресслужби, впродовж робочої поїздки Луганщиною та Донеччиною Андрій Загороднюк ретельно ознайомився із структурою, завданнями, які стоять перед особовим складом підрозділів операції Об'єднаних сил та обговорив з головами Донецької та Луганської ОДА, представниками місцевого самоврядування актуальні питання, які потребують негайного вирішення.

Керівництво оборонного відомства також відвідало контрольні пункти в’їзду-виїзду, де ознайомилося з порядком переміщення громадян України через лінію розмежування, підготовчими заходами щодо готовності українською сторони до розведення сил та засобів.

За час перебування в районі проведення ООС міністр оборони, начальник Генштабу та командувач Об'єднаних сил відвідали близько десятка передових позицій підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення, повідомляють в пресслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-