На Луганщині затримали диверсанта, який підривав мости і автошляхи

На Луганщині затримали диверсанта, який підривав мости і автошляхи

Фото
Укрінформ
На Луганщині затримали 51-річного чоловіка, який був членом незаконних збройних формуваннях, мінував і підривав мости та автошляхи на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Луганської області.

"Оперативники Управління карного розшуку разом з працівниками СБУ, бійцями батальйону поліції особливого призначення та співробітниками Лисичанського відділу поліції встановили місцезнаходження та затримали 51-річного чоловіка, який з 2014 року значився у розшуку як такий, що приймав участь у незаконних збройних формуваннях та незаконно зберігав вогнепальну зброю та боєприпаси", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в поліції, на слід бойовика, який входив до складу бандформування «Полтинник», правоохоронці вийшли під час відпрацювання оперативної інформації. Чоловік не тільки ніс службу на блокпостах та зводив фортифікаційні споруди для оборони бойовиків, але й виконував диверсії на території Луганської та Донецької областей.

Правоохоронці встановили, що чоловік облаштував для себе «житло» у лісі. Спостерігаючи за ним, затримали в той момент, коли він прийшов до будинку одного з місцевих пенсіонерів, щоб підзарядити мобільний телефон.

Затриманий зізнався, що мінував дорогу на м. Соледар, мінував мости у місті Лисичанську в районі вул. Красна та вул. Пролетарська. Замінував та підірвав Томашовський міст, що розташований між містами Лисичанськ та Рубіжне. 

У ході проведення слідчо-оперативних дій було виявлено та вилучено стартовий пістолет «Шмайсер» з ознаками переробки, револьвер системи «Наган», 49 набоїв калібру 7,62 мм, 18 набоїв калібру 9 мм та три штик-ножі до гвинтівки часів Другої світової війни.

Читайте також: На Луганщині затримали колишнього бойовика "ЛНР"

Триває слідство по кримінальних провадженнях, відкритих за статтями 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» та 263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами».

Фото: lg.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-