Переселенці з Донбасу збираються відсвяткувати День міста в окупованому Луганську

Переселенці з Донбасу збираються відсвяткувати День міста в окупованому Луганську

Відео
Укрінформ
Відсвяткувати найближчий День міста Луганська — 14 вересня 2019 року - в цьому окупованому обласному центрі України мають намір троє переселенців-луганчан — Андрій Шаповалов, Денис Денищенко та Антон Волохов.

Сторінку відповідної громадянської ініціативи під назвою "Мост. Мы идем в Луганск" вони створили у Facebook, а також розмістили відеозвернення про такий свій намір.

"П’ять років пройшло. Скільки ще чекати? П’ять років ми відірвані від дому. Це дуже багато для людського життя. (...) Ми луганчани. За п’ять років це твердження ні разу не піддалося сумніву, хоча в пошуках себе і нового дому ми поміняли десятки міст. (...) Це шостий день народження міста Луганська, який ми пропускаємо. Чому? Адже ми маємо право. Луганськ - він наш, він мій, він твій. Я прийняв рішення: цей день міста я буду святкувати в Луганську", - заявили організатори та учасники ініціативи у відеозверненні.

Організатори акції стверджують, що саме велика кількість охочих приєднатися до цієї ідеї підштовхнула їх до створення громадянської ініціативи "Міст".

"Сотні дзвінків, тисячі коментарів, слова підтримки, обурення або обережного оптимізму говорять про те, що ця тема важлива для суспільства, і дискусія необхідна. Ми готуємо офіційні звернення на ОБСЄ та ООН! Нам потрібні гарантії безпеки під час патріотичного автопробігу до Станиці Луганської та забезпечення основних прав та свобод людини під час ходи у місті Луганськ", - пишуть ініціатори події у Facebook.

Луганчани також закликали зголошуватися ГО, які хочуть стати частиною цієї акції або можуть бути підписантами листа до міжнародних інституцій.

Заявлений ними автопробіг стартує 14 вересня о 9.00 у Сєверодонецьку.

Читайте також: Україна готується встановити важку будівельну техніку біля мосту в Станиці

Варто зазначити, що ініціатори цієї акції є досить відомими особами у регіоні, за інформацією ЗМІ Андрій Шаповалов – менеджер телеканалу UA: Донбас, Денис Денищенко – депутат Рубіжанської міськради, а Антон Волохов – начальник управління молоді і спорту в Луганській облдержадміністрації. Перебування таких осіб на окупованій території може виявитися доволі небезпечним для них самих і для тих, хто вирішить підтримати цю ініціативу, тож у коментарях багато користувачів соцмереж застерігають їх про це. Люди висловлюють нерозуміння, як це допоможе змінити ситуацію, запитують, чи не ризикують луганчани "поповнити обмінний фонд" і навіть звинувачують їх у провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-